Saturday, Nov 18th

Zadnje ažuriranje06:33:49 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti Rat i Zlocini

Rat i Zlocini

43 godine zatvora za zlocine u Serdarima

  • PDF

Vrhovni Sud BiH osudio je na 43 godine zatvora cetvoricu pripadnika oruzanih snaga TO BiH, optuzenih za ratne zlocine napravljene u selu Serdari.

Akcija SIPE u KV

  • PDF

Jutros su pripadnici Sipe u brzoj akciji uhapsili sedam osoba sa područja opštine Kotor Varoš, osumnjičenih za ratni zločin. Uhapšeni su komandiri Policijske stanice iz ratnog perioda Savo Tepić i Dragutin Bojić, policajci Duško Vujičić, Rajko Škorić, Duško Maksimović i Radenko Keverović, te pripadnik VRS Ilija Kurušić.

Obilježavanje stradanja Bošnjaka u Kotor Varošu

  • PDF

Bošnjaci Kotor Varoša u nedjelju će skromno i dostojanstveno obilježiti 21 godinu otkako su srpske snage na području MZ Grabovica zarobile grupu od 161 Bošnjaka, koji su pokušali da se probiju iz sela Večići, do teritorije općine Travnik.

Župljaninu i Stanišiću po 22 godine zatvora

  • PDF

Mićo Stanišić i Stojan Župljanin proglaseni su krivima za učešće u ubistvima, mučenju i prisilnom premještanju Bošnjaka i Hrvata u nekoliko opština koje su bile pod kontrolom VSR.

Nova svjedočenja za zločine u Serdarima

  • PDF

Svjedok odbrane Edib Menzil izjavio je na suđenju za zločine nad Srbima počinjene u septembru 1992. godine u selu Serdari kod da su se na dan napada čuli pucnji iz sela, ali da trećeoptuženi Sead Menzil nije išao tamo.