Thursday, Apr 25th

Zadnje ažuriranje02:32:09 AM GMT

Ovdje se nalazite: Početna

Divljali po Kotoru i prijetili Bosnjacima

  • PDF

Grupa huligana, za koje se pretpostavlja da su bili u alkoholiziranom stanju, u nekoliko automobila sa istaknutim obilježjima Srbije ”divljali” su ulicama Kotora i Kukavicama uzvikujući: ”Ovo je Srbija”, ”Turci bježite odavde” i druge pogrdne poruke. Izgrednici su automobilima čak ušli i u privatni posjed lokalnog imama Miralema ef. Avdića, unoseći strah i uznemirenost među stanovnike ovih naselja. Ovaj incident se dogodio kao rezultat pobjeda i uspjeha reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Brazilu.

– Ovo nije prvi put da se takvi incidenti dešavaju, ali nikada do sada u ovakvoj mjeri. Vjerujte, bilo je veoma teško i emotivno sve to i slušati i gledati. Ja sam kao dječak za vrijeme rata ovdje preživio strijeljanje, oca su mi ubili na igralištu u Kotor Varoši… Ovo me je na neki način vratilo u tu 1992. godinu, kao i mnoge porodice povratnika s ovog područja koje su u ratu preživjele golgotu – kazao je Miralem ef. Avdić.

Oba incidenta Avdić je zajedno sa svojim komšijama prijavio Policijskoj stanici Kotor-Varoš. Pohvalio je ažurnost komandira Samira Skopljaka i službenika policije koji su, kako kaže, odmah reagirali te poslali patrolu koja je dežurala ispred njegove kuće.

– Nećemo dozvoliti da nas bilo ko preplaši i natjera da odemo odavde. Nastavit ćemo da živimo tu zajedno sa našim komšijama Srbima, a u Kotor Varoš su dobrodošli svi ljudi dobrih namjera. Nadamo se i vjerujemo da će policija pronaći i sankcionirati počinioce – zaključuje efendija Avdić.

Ocigledno kako pojedini komsije Srbi uvjek proslavljaju pobjede i uspjehe sportskih reprezentacija Srbije na nacin kojim zele da unesu nemir svojim komsijama koji nisu Srbi, i ne osjecaju neku veliku radost nakon pobjeda susjedne drzave.